lauantai 26. marraskuuta 2011

Larsson, Stieg - Pilvilinna joka romahti (2011) (Luftslottet som sprängdes, 2007)

Stieg Larsson: Pilvilinna joka romahti 

Alkuteos: Luftslottet som sprängdes, 2007
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus / Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Stieg Larsson. Lukija: Kari Ketonen
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2011. Kirjan pituus: 25h 41min
Äänitiedostojen määrä: 109. Koko yhteensä (zip): 584Mt
ISBN: 9789510384145

Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti: 
Dekkarikuninkaan menestystrilogian loppuhuipennus ylittää odotukset.

Päätösosassa sarjamurhaajan tähtäimeen joutuu Lisbeth Salander. Vaikutusvaltaiset voimat haluavat vaientaa nuoren naisen ikiajoiksi. Mikael Blomkvist alkaa kirjoittaa paljastusreportaasia, jonka on määrä ravistella turvallisuuspoliisia ja hallitusta. Onnistuuko hän myös puhdistamaan Lisbethin maineen? Koko Millennium-trilogian kertoo erehtymättömällä tyylillä Kari Ketonen, palkittu näyttelijä sekä useista äänikirjoista tuttu loistava kertoja.


Kommentit: 
Dekkarista kostoon ja aivan lopussa seuraa oikeussalidraamaa. Jos on päässyt tähän asti, ei ole mitään mahdollisuutta lopettaa lukemista. Jos haaksirikkoutuu autiolle saarelle, suurin hätä ei ole ruoka ja juoma, vaan että tuliko Millennium-trilogian viimeinen osa varmasti mukaan.


Päähenkilöt kulkevat läpi trilogian muuttumattomina. On hyviä, pahoja ja rumia. Ei haittaa. Larsson on heittänyt soppaan niin monia kysymysmerkkejä, että ote pitää. Jos vielä neljäskin kirja viimeisteltäisiin, olisi mielenkiintoista nähdä pyrkimystä muutokseen.


Liian pitkä? Niinhän voi sanoa mistä tahansa - pitkä on Taru sormusten herrastakin. Nautinto pitkittyy, mutta jotenkin arvaa, että loppua kannattanee odottaa... Lopuksi olo on kuin saunasta tulleella, mutta jo seuraavana päivänä haluaa lisää Lisbethin ja Mikaelin seikkailuja. He ovat jo perhettä...


Ehkä Elvis elää, ehkä Stieg Larssonkin ja tarina jatkuu...


****-/***** 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti