lauantai 22. marraskuuta 2014

Liksom, Rosa - Hytti nro 6 (2011)

Rosa Liksom: Hytti nro 6

Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Rosa Liksom
Lukija: Pertti Sveholm
Kustantaja: WSOY
Kirjan pituus: 6h 51min
Äänitiedostojen määrä: 27
Koko yhteensä (zip): 169Mt
ISBN: 9789510392645

Finlandia -palkinto 2011.

Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti: 
”Juna kiitää kohti itää ja kaikki odottavat aamua.”

Itä on itä ja länsi on länsi, on tyttö ja tytöllä unelma. On Neuvostoliitto, sen kulahtanut ja absurdi todellisuus, lannistetut mutta kekseliäät ihmiset, korruptio ja tyly lähihistoria. On Sipe­rian juna, junassa hytti ja tytön matkakumppanina venäläinen mies. Äänikirja vie kuuntelijan matkal­le suljetun maan sielunelämään ja tytön omaan sisimpään. Ohi vilahtelevat toistensa kaltaiset kaupungit ja pystyyn mätänevät tehtaat. Tähdet kolisevat jääkuutioina vihreällä taivaalla ja räkäi­nen kissa naukaisee yössä. Finlandia-­palkitun teoksen lukijana loistaa näyttelijä Pertti Sveholm.

”Liksom on hallitun liioittelun mestari. Kärjistyksistä ja nopeista käänteistä syntyvä huumori on armotonta ja absurdia. Hän piirtää parilla tarkkaan valitulla vedolla, minitarinalla, kokonaisen ihmiskohtalon.”
Pekka Milonoff, Finlandia-palkintoraadin puheenjohtaja

Oma kokemus:
Hyvä kirja, varsinkin jos tietää Rosa Liksomin rankan huumorin. Sopiva annos roisia tekstiä herätteli mukavasti naureskelemaan aika ajoin. Pertti Sveholm ja laadukas moitteeton äänitys takaavat nautinnollisen kuunteluelämyksen.

Paljon mielenkiintoista 80-lukulaista neuvostoliittoa ja mojovaa pelkäämätöntä tekstiä - tarina ei vaan mene mihinkään, se oli kiva mutta tarinana tyhjänpäiväinen. Olisin niin halunnut pitää tästä enemmin.

**---/***** (aagh, en silti kyennyt antamaan enempää kirjalle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti