tiistai 5. marraskuuta 2013

King, Stephen - Doctor Sleep (2013) (Tohtori uni, 2013)


Stephen King: Doctor Sleep

Narrated by: Will Patton
Length: 18 hrs and 35 mins
Program Type: Audiobook
Version: Unabridged
Publisher: Hodder & Stoughton
Audible.co.uk Release Date: 24 Sep 2013
Language: English



Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti: 
Hyvän ja pahan taistelu. Tarina, joka ihastuttaa miljoonia "Hohdon" uskollista lukijaa ja varmasti tyydyttää uusienkin lukijoiden jännityksen tarpeen.

King itse halusi tietää mitä tapahtui Danny Torrancelle, päähenkilölle kirjasta "Hohto". "Doctor Sleep" esittelee jo keski-ikään ennättäneen Danin, joka työskentelee saattohoitokodissa maaseudulla New Hampshiressa ja myöskin aivan erityisen 12-vuotiaan tytön, jonka vain Dan saattaisi pelastaa murhanhimoisten paranormaalien kynsistä.

Danin mielessä kummittelee yhä se kammottava vuosi, jonka hän joutui viettämään perheensä kanssa Overlook hotellissa. Ajelehtien ympäriinsä hän päätyy hoitokotiin, jossa hänen  erityinen kykynsä (hohto) antaa lohtua ja toivoa viimeiselle matkalleen valmistautuville vanhuksille. Apunaan tietty kissa, hänestä tulee "Doctor Sleep", kunnes Dan tapaa Abra Stonen ja huomaa, että tällä on erityinen lahja myöskin. Jälleen syttyy taistelu, tällä kertaa Danin omia demoneita vastaan. Samalla hänet haastetaan taisteluun Abran sielun ja elämän puolesta.

Kommentit: 
Olin ennakkotilannut tämän Audible.commista noin puoli vuotta aikaisemmin ja kun lopulta sain "Doctor Sleepin", olin jo unohtanut mistä oli edes kysmys. En tajunnut tässä olevan "Hohto, osa 2" ja henkilöiden nimet vaikuttivat oudon tutuilta - Dan Torrance, Overlook Hotel, Halloran ym... lopulta piti käydä netissä lukemassa mistä on kyse.

Onneksi tämä on itsenäinen kirja eikä mikään jatko-osa, Dan Torrancen menneisyyttä käsitellään, mutta merkitystä on vain nykyhetkellä.

Kummempaa kauhua, tai edes jännitystä en tällä kertaa kokenut, hiukan uuvuttava mutta hyvin kirjoitettu. Muistaakseni 80-luvulla lukemani "Hohto" vie selkeästi voiton näistä kahdesta, en kyllä koskaan jäänyt kaipaamaan mitään jatkoa alkuperäiselle tarinalle, mutta ymmärrän kirjailijan halun tutkia pojan maagisia kykyjä vielä kerran.


**---/*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti