tiistai 5. marraskuuta 2013

Lagercrantz, David - Minä, Zlatan Ibrahimović (2012) (Jag är Zlatan Ibrahimović. 2011)

David Lagercrantz: Minä, Zlatan Ibrahimović 

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Elämäkerrat, muistelmat, Tietokirjat / Liikunta ja urheilu
Kirjailija: David Lagercrantz
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 368
ISBN: 9789510392614
Elisa kirja. Hinta (oli tarjouksessa) 4,90 €.

Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti: 
Suorasukainen kertomus kovasta pelistä suurseurojen kulisseissa. Kokovartalokuvan maailman särmikkäimmästä jalkapalloilijasta näyttävä teos pureutuu jalkapallokulttuuriin syvemmälle kuin mikään aiempi aiheesta laadittu kirja.

Zlatan kertoo omin sanoin parempien kaupunginosien isistä, jotka olisivat halunneet heittää hänet pihalle Malmö FF:stä. Hän tarinoi kamppailuistaan Ajaxissa ja skandaalista, joka oli lopettaa hänen uransa, Interistä ja voitoista, maaleista ja suurista tähdistä sekä perheestään ja elämästään salamavalojen tuolla puolen.

Zlatan ei sanojaan säästele, ja Miika Nousiaisen suomennos lentää.

Minä, Zlatan Ibrahimović myi Ruotsissa kahdessa kuukaudessa yli puoli miljoonaa kappaletta, ja syystä.

"Lagercrantz haastatteli Ibrahimovićia yli sata tuntia kirjaa varten. Kirja ilmestyi ruotsiksi marraskuussa 2011 ja myi yli 500 000 kappaletta ennen saman vuoden joulua. Kirja on myyty yli 20 maahan ja oli ehdolla August-palkinnon saajaksi. Lagercrantz on kirjailija Olof Lagercrantzin ja suomalaissyntyisen Martina Ruinin poika." (lainaus Wikipediasta)

Kokemukset: 
En ole Ruotsalaisen urheilun kannattaja, mutta nyt olen Zlatanin kannattaja. Siihen syynä on tämä loistava kirja. Kunniaa täytyy tästä suitsuttaa toimittaja/kirjailija David Lagercrantzille myöskin, sillä hän todella osaa välttää urheilukirjojen kaikki karikot. Koskaan ei saa kirjailija mennä purkamaan jännitystä etukäteen, vaan lopputulos on aina yritettävä kirjoittaa todennäköisyyttäkin vastaan. En jakele tässä mitään yksityiskohtia, sillä suosittelen ostamaan tämän ja nautiskelemaan jokaisesta lauseesta aivan itsekseen ja omassa rauhassa.

*****/***** (Loistava urheilukirja, olen fani!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti