sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Slash & Anthony Bozza - Slash (2012)

Slash & Anthony Bozza - Slash

Alkuteos: Slash
Ilmestymiskuukausi: 05 / 2012
Sivumäärä: 483
ISBN: 978-952-01-0713-0
Suomentaja: Kim Männistö
Likekatalogi: Kevät 2012
Kategoria: Pokkarit


Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti:
Aikamme palvotuimman kitarajumalan muistelmat määrittelevät uudelleen kliseen ”seksi, huumeet ja rock’n’roll”

Guns N’ Rosesin räjähdysherkät levyt tunnetaan nykyään kokonaisen aikakauden soundtrackina. Bändin noustessa huipulle sen kitaristi Slash taisteli demoneitaan vastaan ja pakeni todellisuutta seksiseikkailujen, huumeiden ja viinan avulla. Hän kuitenkin selvisi voittajana katkaisuhoidoista, mellakoista ja oikeusjutuista ja kasasi lopulta hardrockin superyhtyeen Velvet Revolverin.

Tämä kirja on ikkuna yksityisyyttään tarkasti varjelevan kitaristin maailmaan. Slash puhuu suunsa puhtaaksi GN’R-ajoista eikä säästele myöskään itseään. Teos onkin kohteensa näköinen: hauska, rehellinen ja kaikin puolin överi.

Kirjan arvostelut:
”Erittäin viihdyttävä ja rehellinen. Yksi parhaista rockelämäkerroista, jonka olen koskaan lukenut.” – Michael Monroe


”Minämuotoinen kerronta kulkee sujuvasti ja rehellisen tuntuisesti. Ylilyöntejä puolin ja toisin peittelemätön teos tarjoaa hersyviä pilkahduksia tähteyden dionyysisistä ulottuvuuksista.” – Rytmi

Kommentit:
Seuraavaksi lukupäiväkirjassa pakko ottaa jännärisopan jälkeen tasoittavat elämänkerrat, toinen on menossa oleva Michael Jordanin ja toinen tämä Slash. Erittäin viihdyttävä ja hyvinkin kirjoitettu elämänkerta on kyseessä. En pidä tyypistä, soitostaan enkä bändeistään, mutta näin sitä oppii itsekin hiukan ennakkoluulottomuutta. Rupesin jopa arvostamaan Slashia, ihme että kaveri on enää elossa. Michael Monroe kehuu tätä kannessa ja kirjassa Slash'kin ylistää Hanoi Rocksia, joten on ollut Fagerholmilla varmasti mukavaa luettavaa. Ryyppäämisen ja sikomisen määrä on käsittämätön ja se jatkuu ja jatkuu aina vaan, on tämä touhu ihan toiselta planeetalta.

Neljä kirjaa tuli viimeisteltyä samalla viikolla joululoma edessä ja lukemis-ideat on loppu, Nesbön Punarinta ei oikein lähde, ja pikaselauksella meni juuri tuossa Wahlroosin elämänkerta ja Esko Valtaojan Kaiken käsikirja, niistä en jaksa tänne mitään tänne laittaa. Odotellaan taas, aina jostain vinkki tulee.

***** (hyvät joulut!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti